Author Topic: Niebieska kropka i miasta  (Read 1829 times)

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Niebieska kropka i miasta
« on: September 09, 2012, 10:26:37 PM »
Wprowadziłem kilka nowych zmian:

* Dałem wstępną liste miast. Będe jeszcze ją udoskonalał, wiem, że można to ulepszyć (np. dodać sortowanie)
* Wprowadziłem automatyczne zaznaczanie jednostek które się obijają. Niebieska kropka w prawym górnym rogu mapy pojawia się, gdy takie jednostki istnieją, kliknięcie kropy zaznacza taką jednostkę. Według mnie bardzo użyteczny ficzer
* Wydaje mi się, że znalazłem błąd GUI który raz na jakiś czas wywalał klienta

Offline Kryzoo

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 201
    • View Profile
Re: Niebieska kropka i miasta
« Reply #1 on: September 09, 2012, 10:45:00 PM »
A to już wdrożone, bo nic nie znalazłem?

Offline majsin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: Niebieska kropka i miasta
« Reply #2 on: September 09, 2012, 10:48:06 PM »
Odświeżyłeś aplet (najlepiej F5)?

Niebieska kropka elegancka - przydałoby się coś takiego dla wojsk ostatnio pół godziny szukałem łucznika którego wysłałem nie wiadomo gdzie :)

Widok miast bardzo fajnie, chociaż tak jak pisałem dla mnie stan magazynowy średnio się przydaje, wolałbym bilans produkcji. No ale wszystkim nie dogodzisz :P
Może zmniejszyłbyś szerokość pierwszych 4 kolumn (dane daj w dwóch linijkach) i zwiększył szerokość ostatniej (albo dodał coś jeszcze?) bo pierwsze kolumny są puste, a w ostatniej się roi od danych. Nazwę miasta też możesz dać pod ikoną - można zaoszczędzić na szerokości i dać właśnie bilans produkcji (czego przybywa, czego ubywa), albo inną rzecz.
O! Można kliknąć na ikonę miasta i do niego przejść - fajny bajer.
P.S. Zamknij widok -> zanim ja doszedłem do tej rzeczy wiesz ile razy odświeżałem aplet żeby wrócić do startowego prawego ekranu?
« Last Edit: September 09, 2012, 11:01:37 PM by majsin »

Offline majsin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: Niebieska kropka i miasta
« Reply #3 on: September 09, 2012, 11:06:50 PM »
Zmieniłem zdanie -> widok ilości magazynowej już jest dla mnie niezbędny, jednak jest to bardzo przydatne, ale bilans produkcji/potrzeb by się przydał (jak pisałem coś ala to co jest pod paskiem następnej jednostki).

Offline Kryzoo

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 201
    • View Profile
Re: Niebieska kropka i miasta
« Reply #4 on: September 09, 2012, 11:33:50 PM »
Fajne ficzery :) Już z nich korzystam

Offline majsin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: Niebieska kropka i miasta
« Reply #5 on: September 09, 2012, 11:47:31 PM »
Towary aż się "wysypują" :) z wyznaczonego im miejsca.

Offline Andurin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
    • View Profile
Re: Niebieska kropka i miasta
« Reply #6 on: September 10, 2012, 10:45:20 AM »
Bardzo fajne i przydatne zmiany, chociaż też chwilę mi zajęło znalezienie przycisku "zamknij widok" żeby znów przejść do bilansu królestwa:P

@edit

Przydałoby się jeszcze przejście do bilansu z poziomu miasta.
« Last Edit: September 10, 2012, 11:01:28 AM by andurin »

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
Re: Niebieska kropka i miasta
« Reply #7 on: September 10, 2012, 09:12:39 PM »
Zarąbiste, bardzo pomocne, od razu lepiej się gra :-)

Przydałoby się, żeby przepełnione magazyny na towary zaznaczały się na czerwono, tak jak na widoku miasta.

Liosan

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Re: Niebieska kropka i miasta
« Reply #8 on: September 10, 2012, 09:28:41 PM »
Dobry pomysł

Offline Khrone

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 276
  • Szwecja (222)
    • View Profile
Re: Niebieska kropka i miasta
« Reply #9 on: September 11, 2012, 08:43:38 PM »
Miło by było gdyby w ekranie miasta przyciskami powrotu były 2: "wróć do mapy" i "wróć do ekranu królestwa". Bo np. chce się jakiś surowiec nadmiarowy z miasta wyciągnąć to trzeba wyjść z miasta, wyjść z ekranu królestwa, poszukać miasta (zajmuje to trochę :P) i dopiero można operować na jednostkach...