Author Topic: Zasięg miasta  (Read 1329 times)

Offline adaszymanski

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Zasięg miasta
« on: September 06, 2012, 09:41:42 AM »
Pierwsza sprawa:
Przydałby się na forum dział "Pomoc".

Po drugie: Czy robotnicy z miasta mogą pracować tylko w zasięgu 1 pola od miasta czy też potem można ich rozmieszczać dalej?

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Re: Zasięg miasta
« Reply #1 on: September 06, 2012, 09:51:33 AM »
Tak, pracownicy mogą eksploatować pola w promieniu 1 pola od miasta.

Jeżeli to dla ciebie za mało możesz utworzyć wioski w okolicy miasta i kazać tragarzom nosić zasoby.

Troll

Offline sobierajlukasz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Zasięg miasta
« Reply #2 on: February 12, 2013, 05:32:27 PM »
ok... a jeżeli pola eksploatacji miasta i wioski się na siebie nakładają (albo 2 wiosek obok siebie), to czy miasto, lub wioska nie mogą z niego korzystać?
Chodzi mi o to czy obydwie jednostki (wioski, miasta) mogą korzystać w tego samego pola np. las z dziczyzną?

dzięki.

Offline hydro

  • developer
  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 496
    • View Profile
Re: Zasięg miasta
« Reply #3 on: February 12, 2013, 06:33:51 PM »
Chodzi mi o to czy obydwie jednostki (wioski, miasta) mogą korzystać w tego samego pola np. las z dziczyzną?

Oba miasta mogą korzystać ze "wspólnego" pola, ale nie naraz - czyli możesz postawić na tym polu tylko jednego myśliwego, z jednego z miast.  Jak próbujesz postawić mieszkańca na polu, na którym stoi już mieszkaniec innego miasta, to pojawia się komunikat jak na załączonym screenie.
Ale  to Ty wybierasz, które z miast eksploatuje dane pole i można to później też zmieniać.
« Last Edit: February 12, 2013, 06:40:24 PM by hydro »