Author Topic: Błędy z wyświetlaniem grafiki  (Read 1921 times)

Offline Khrone

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 276
  • Szwecja (222)
    • View Profile
Błędy z wyświetlaniem grafiki
« on: September 04, 2012, 10:15:44 PM »
Załączam kilka bugów z wyświetlaniem grafiki, trochę wkurzają (ale głównie: czepiam się niemiłosiernie).

Offline majsin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: Błędy z wyświetlaniem grafiki
« Reply #1 on: September 04, 2012, 10:36:34 PM »
A i ja dorzucę od siebie jeden taki błąd.
Grafiki z tekstem nie mieszczą się w ramce przy latarni morskiej, przez co potrzebne zasoby są już pod ramką. Zresztą wszystko widać na screenie :P
« Last Edit: September 04, 2012, 10:38:34 PM by majsin »

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Re: Błędy z wyświetlaniem grafiki
« Reply #2 on: September 04, 2012, 10:38:34 PM »
@majsin - ten błąd mnie zaskoczył :)

Wiem, że jest sporo niedociągnięć, będe je powoli eliminował, muszę mieć jednak też czas na wprowadzanie poważniejszych zmian :)

Offline majsin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: Błędy z wyświetlaniem grafiki
« Reply #3 on: September 04, 2012, 10:40:58 PM »
Za wysoka grafika budynku latarni morskiej. Gdzieś jeszcze mi wychodziła poza ramy, chyba w momencie wyboru co chce budować. Spróbuj to zobaczyć gdzieś na lokalu.

Offline Khrone

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 276
  • Szwecja (222)
    • View Profile
Re: Błędy z wyświetlaniem grafiki
« Reply #4 on: September 04, 2012, 10:43:11 PM »
Taaa, budowa latarmi morskiej tak samo u mnie wygląda. Dodaje jeszcze jak już wybudowana latarnia wygląda, też zbugowane.

No przecież to nie priorytet ;P

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
Re: Błędy z wyświetlaniem grafiki
« Reply #5 on: September 05, 2012, 10:04:00 PM »
Na mapie świata takie coś zdarza mi się ostatnio, zwłaszcza jeśli szybko przesuwam mapę na "regularny" obszar. Zwróćcie uwagę, że minimapa wyświetla się ok :)

Liosan

Offline Andurin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
    • View Profile
Re: Błędy z wyświetlaniem grafiki
« Reply #6 on: September 06, 2012, 10:35:47 AM »
Jak już się czepiamy to i ja się czepie;]
zdj1 -Przy modyfikacji terenu coś nam wyskakuje na prawo
zdj2 -na polu 1632 po ścięciu lasu liściastego i teren coś przycięło :P

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
Re: Błędy z wyświetlaniem grafiki
« Reply #7 on: September 06, 2012, 11:21:51 AM »
Jak już się czepiamy to i ja się czepie;]
zdj1 -Przy modyfikacji terenu coś nam wyskakuje na prawo
O, to też mam w sumie.

Liosan

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Re: Błędy z wyświetlaniem grafiki
« Reply #8 on: September 06, 2012, 11:50:14 AM »
zdj1 -Przy modyfikacji terenu coś nam wyskakuje na prawo

Czytałem kiedyś, że to jakiś błąd w javie funkcji przycinającej, liczyłem na to, że samo się naprawi, ale najwyraźniej tak nie jest :(

zdj2 -na polu 1632 po ścięciu lasu liściastego i teren coś przycięło :P

Nie rozumiem, co się przycięło?

Offline Andurin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
    • View Profile
Re: Błędy z wyświetlaniem grafiki
« Reply #9 on: September 06, 2012, 12:34:02 PM »
zdj2 -na polu 1632 po ścięciu lasu liściastego i teren coś przycięło :P

Nie rozumiem, co się przycięło?

Może teraz lepiej widać:P
(pole z chopkiem)

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Re: Błędy z wyświetlaniem grafiki
« Reply #10 on: September 06, 2012, 02:04:54 PM »
Chodzi o to, że łączenie tekstur tła jest brzydkie? Jeżeli tak, to nie ma to nic wspólnego z wycięciem lasu, zawsze tak to wyglądało, tylko jak był las to to zasłonił :).