Author Topic: Przycisk do łączenia jednostek w grupy  (Read 1841 times)

Offline Seti

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
    • View Profile
Przycisk do łączenia jednostek w grupy
« on: October 11, 2014, 10:20:13 AM »
Przycisk do łączenia jednostek w grupy jest prawie nieklikalny gdy jednostek jest bardzo dużo.
Po naciśnięciu na kłódkę prawie zawsze reaguje ikona łucznika pod spodem - nie wiem czy tylko u mnie tak jest?
Po 5 minutach udało się jakoś kliknąć odpowiednio i złączyć armię :)
Przykładowa sytuacja na załączonym screenie.

Offline Siemak

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: Przycisk do łączenia jednostek w grupy
« Reply #1 on: October 11, 2014, 11:31:26 AM »
Niestety tak jest nie tylko u Ciebie. Podpowiem, że najlepiej klikać w lewy dolny róg kłódki w takich sytuacjach.




Offline hydro

  • developer
  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 496
    • View Profile
Re: Przycisk do łączenia jednostek w grupy
« Reply #2 on: October 11, 2014, 01:04:35 PM »
Można też użyć w takiej sytuacji skrótu klawiszowego - jest nim litera G.

Offline Seti

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
    • View Profile
Re: Przycisk do łączenia jednostek w grupy
« Reply #3 on: October 11, 2014, 03:51:40 PM »
O nawet nie wiedziałem że są jakieś skróty klawiszowe :) dzięki - przyda się na pewno.

Offline Seti

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
    • View Profile
Re: Przycisk do łączenia jednostek w grupy
« Reply #4 on: October 14, 2014, 07:44:02 PM »
Odnośnie grupowania pewnie przydała by się kiedyś opcja zaznacz/odznacz wszystkie jednostki. Może z podziałem jakimś typu zaznacz wszystkie jednostki wojskowe/cywilne itp.
Nie jest to oczywiście ważne ale trzeba się czasami nieźle naklikać (jak w załączniku), szczególnie gdy do armii chce się dołączyć kilka nowych jednostek.


Offline Kryzoo

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 201
    • View Profile
Re: Przycisk do łączenia jednostek w grupy
« Reply #5 on: October 14, 2014, 09:14:02 PM »
Racja, zapiszę to w naszym backlogu.

Offline squizzz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Przycisk do łączenia jednostek w grupy
« Reply #6 on: October 25, 2014, 11:37:41 AM »
W tym temacie - można by jeszcze dodać opcję ukrywania cudzych jednostek, bo zdarzyło mi się że wszystkie widoczne jednostki na polu były przeciwnika, i nie miałem możliwości wydawać rozkazów swoim.. ew. sortowanie, i od lewej wyświetlać najpierw własne jednostki a dopiero potem te przeciwnika.

Offline Kryzoo

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 201
    • View Profile
Re: Przycisk do łączenia jednostek w grupy
« Reply #7 on: October 25, 2014, 12:50:05 PM »
W tym temacie - można by jeszcze dodać opcję ukrywania cudzych jednostek, bo zdarzyło mi się że wszystkie widoczne jednostki na polu były przeciwnika, i nie miałem możliwości wydawać rozkazów swoim.. ew. sortowanie, i od lewej wyświetlać najpierw własne jednostki a dopiero potem te przeciwnika.
słusznie, trzeba to zrobić