Author Topic: Budowa miast  (Read 2290 times)

Offline aphity

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Budowa miast
« on: June 14, 2014, 02:49:37 PM »
Nie jestem pewny, czy robię coś źle, czy trafiłem na buga (ale pewnie to pierwsze :) )

Mam jednostkę "Robotnik" na polu "Łąki". Jako że miejsce wydaje się korzystne, chciałbym wybudować miasto. Naciskam więc przycisk "Zbuduj nowe miasto" - na polu z jednostką pojawia się wyszarzona ikona miasta (dwa domki) a na liście zadań enigmatyczne "Nowe miasto!". Nie rozumiem, co teraz powinienem zrobić? Czekać? Po klikunastu minutach szara ikonka znika a miasta jak nie było tak nie ma :/

Załączam screen. Proszę o pomoc!

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
Re: Budowa miast
« Reply #1 on: June 14, 2014, 04:04:36 PM »
No, jednak trafiłeś na buga - w tym sensie że gra powinna Ci powiedzieć, dlaczego tam nie możesz postawić miasta. A nie możesz dlatego, że tuż obok jest miasto barbarzyńców - co prawda u Ciebie go nie widać, ale serwer go widzi i nie pozwala. A na screenie widać kawałek czarnych granic tego miasta.

Liosan

Offline hydro

  • developer
  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 496
    • View Profile
Re: Budowa miast
« Reply #2 on: June 14, 2014, 04:35:04 PM »
Gdyby nie to miasto barbarzyńców w odległości mniejszej niż 3 od wybranego pola, to po upływie do 5 minut powstałoby nowe miasto tam gdzie była szara ikona z domkami. Może spróbuj założyć miasto w innym miejscu?

Offline aphity

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Budowa miast
« Reply #3 on: June 14, 2014, 09:25:09 PM »
Ok, faktycznie jest tak jak piszecie. Rzeczywiście, jakieś info o tym dlaczego budowa się nie udała bardzo by się przydało. Niemniej dzięki za wyjaśnienia! :)

Offline Gabik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
    • View Profile
Re: Budowa miast
« Reply #4 on: August 06, 2014, 09:36:06 AM »
Dorzucę w tym wątku jeszcze pytanie:
Chciałbym zbudować miasto w oddaleniu od swojego Państwa, bo tam są potrzebne mi surowce. Mogę zbudować jedno/dwa miasta "pomostowe", żeby postawić swoje docelowe miasto w oddaleniu przy surowcach i od razu po tym rozebrać (wyprowadzić wszystkich mieszkańców) miasta "pomostowe"?

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
Re: Budowa miast
« Reply #5 on: August 06, 2014, 10:11:08 AM »
Tak, niektórzy tak robią. Przy czym nie da się "od razu" opuścić miasta, dopiero po paru godzinach, ale to szczegół :)

Liosan

Offline Gabik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
    • View Profile
Re: Budowa miast
« Reply #6 on: August 06, 2014, 12:10:05 PM »
Ok. Dzięki.