Author Topic: Tragarze  (Read 754 times)

Offline przymek79

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Tragarze
« on: March 28, 2014, 10:13:08 PM »
Mam taki wstydliwy problem ..... jak zrobić tragarza i wysłać nim towary do innego miasta ?

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
Re: Tragarze
« Reply #1 on: March 28, 2014, 10:50:14 PM »
No... wstydliwy dla twórców gry, przecież to powinno być oczywiste :( Kolega pytał mnie dziś o to samo. Chyba musimy to rekrutowanie obywateli jakoś poprawić.

Bierzemy obywatela w mieście i przeciągamy go w prawy dolny róg - na płotek. On wtedy wychodzi z miasta i staje się tym co zdecydujemy - osadnikiem, tragarzem itp. Potem, po wyjściu z miasta, można mu wydać rozkazy. On stoi na polu z miastem - trzeba kliknąć miasto raz żeby go zaznaczyć.

Liosan

Offline przymek79

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Tragarze
« Reply #2 on: March 28, 2014, 11:07:53 PM »
Dzięki. W sumie zmieniać nic raczej nie trzeba tylko może dodać jakieś dokładniejsze info jak np naciśnie sie prawym przyciskiem myszy na jakiś element. Wiedziałem że przesuwając tam człeka to wywalam go z miasta ale nie wiedziałem już tego że jak to zrobię to przydzielam mu jakąś "rolę".A że z początku ludzi mało to nie chciałem nimi eksperymentować.

Edit.
W Gizarmopedii w opisie "Niespodzianek" brakuje wzmianki o tym że jeśli "niespodzianka" znajduje się na terenie "barbarzyńców" to nie można tam szukać skarbów (no chyba że ja coś źle robie).
« Last Edit: March 28, 2014, 11:29:21 PM by przymek79 »

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Re: Tragarze
« Reply #3 on: March 29, 2014, 12:43:28 AM »
W Gizarmopedii w opisie "Niespodzianek" brakuje wzmianki o tym że jeśli "niespodzianka" znajduje się na terenie "barbarzyńców" to nie można tam szukać skarbów (no chyba że ja coś źle robie).

Wszystko dobrze robisz. Trzeba będzie dopisać.