Author Topic: 0.8 - wioski na tundrze  (Read 1291 times)

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
0.8 - wioski na tundrze
« on: May 08, 2013, 07:00:04 PM »
Nie da się zbudować wioski na tundrze, ale da się na tundrowych pagórkach. To spodziewane?

Liosan

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Re: Re: Błędy w 0.8
« Reply #1 on: May 08, 2013, 09:47:31 PM »
Nie. Zobaczę o co chodzi.

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Re: Re: Błędy w 0.8
« Reply #2 on: May 08, 2013, 10:58:04 PM »
@Liosan - czy jesteś pewien, że teren na którym chcesz postawić miasto jest odpowiednio blisko. Pamiętaj, że ciągle wymagana jest odległość od miasta z murem (mimo, że nie powinna być).

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
Re: Re: Błędy w 0.8
« Reply #3 on: May 08, 2013, 11:08:45 PM »
@Liosan - czy jesteś pewien, że teren na którym chcesz postawić miasto jest odpowiednio blisko. Pamiętaj, że ciągle wymagana jest odległość od miasta z murem (mimo, że nie powinna być).
Ja mówię o ulepszeniu terenu - w menu osadnika na tundrze można budować tylko drogi, nie ma innych opcji. Na tundrowych pagórkach można budować drogi, kopalnie i wioskę. Odległość od miasta (i to czy jest w granicach państwa) wydaje się nie mieć znaczenia, mam jedno pole tundry koło Yunnan i tam jest tak samo.

Liosan

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Re: Re: Błędy w 0.8
« Reply #4 on: May 09, 2013, 09:23:55 PM »
Ok, teraz zrozumiałem. Naprawione, można stawiać tundrowe wioski.

Troll

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
Re: Re: Błędy w 0.8
« Reply #5 on: May 10, 2013, 09:36:46 AM »
Ok, teraz zrozumiałem. Naprawione, można stawiać tundrowe wioski.
Dzięki, działa :)

Liosan