Author Topic: Zasięg miasta, a stawianie wioski.  (Read 1236 times)

Offline majsin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
    • View Profile
Zasięg miasta, a stawianie wioski.
« on: April 05, 2013, 08:25:12 AM »
Chciałem sobie ustawić wioskę w odległości 3 pól od miasta, tak, żeby nie marnować terenu i dodać miastu odpowiednie pola, niestety jest  to niemożliwe, bo miasto ma 2 pola zasięgu i po za nim chce mi postawić już miasto. Czy jest to celowe i wioski można stawiać maks 2 pola od miasta?

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
Re: Zasięg miasta, a stawianie wioski.
« Reply #1 on: April 05, 2013, 08:44:25 AM »
Chciałem sobie ustawić wioskę w odległości 3 pól od miasta, tak, żeby nie marnować terenu i dodać miastu odpowiednie pola, niestety jest  to niemożliwe, bo miasto ma 2 pola zasięgu i po za nim chce mi postawić już miasto. Czy jest to celowe i wioski można stawiać maks 2 pola od miasta?
Moim zdaniem to jest tak, że wioski - jak większość prac ulepszeniowych - można wykonywać tylko w granicach Twojego państwa. I to moim zdaniem sensowne... nie ma problemu "czyj to teren" jak są dwa państwa koło siebie etc.

Liosan

Offline majsin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: Zasięg miasta, a stawianie wioski.
« Reply #2 on: April 05, 2013, 08:58:52 AM »
A może zwiększyć liczbę pól o jakie miasto rozszerza królestwo do 3 (tylko liczbe pól zajmowanych przez królestwo, miasto dalej mogłoby eksploatować do dwóch pól) co pozwoliłoby właśnie na takie stawianie wioski?

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Re: Zasięg miasta, a stawianie wioski.
« Reply #3 on: April 05, 2013, 11:56:20 AM »
Jest tak jak mówi Liosan. Zobaczymy jak to będzie dalej, jeżeli okaże się, że teren zajmowany przez miasta jest faktycznie za mały to zmienie to. Gra dopiero się zaczyna, trudno jeszcze jednoznacznie wyciągnąć wnioski.