Author Topic: Strzałki i Esc  (Read 2783 times)

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Strzałki i Esc
« on: October 30, 2012, 10:17:13 PM »
Mały update

Strzałki lewo, prawo przewijają miasta po wejściu do widoku miasta, klawisz Esc zamyka wyskakujące okienka lub wychodzi do widoku mapy.

Wydaje mi się, że strzałki są całkiem praktyczne tak swoją drogą

pozdrawiam
Troll

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
Re: Strzałki i Esc
« Reply #1 on: October 31, 2012, 08:58:13 AM »
Strzałki mi nie działają :( Przeglądarka cache'uje applety? Może mam starą wersję jeszcze? Mimo że dopiero dziś rano odpaliłem chrome'a...

Jeszcze jedna rzecz, Kryzoo uświadomił mi, że bagna z lasem produkują 4 gliny, bez lasu 2. Oczywiście powinno być odwrotnie, już to poprawiłem.
Czad, teraz lekką reką wyciągam 18 gliny z jednego pola :O

Liosan

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Re: Strzałki i Esc
« Reply #2 on: October 31, 2012, 10:07:55 PM »
Restart przeglądarki powinien pomóc. Sprawdzałem na chrome i u mnie działa. Czy ciągle to nie działa?

Offline hydro

  • developer
  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 496
    • View Profile
Re: Strzałki i Esc
« Reply #3 on: October 31, 2012, 11:50:39 PM »
U mnie też nie działają - Firefox 15.0.1, Java 1.6u29. Restarty, czyszczenie cache'a przeglądarki itd. - nie pomaga.

Offline majsin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: Strzałki i Esc
« Reply #4 on: November 01, 2012, 01:13:03 AM »
A u mnie działa: FF 16.0.2 Java 1.7u7

Offline Khrone

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 276
  • Szwecja (222)
    • View Profile
Re: Strzałki i Esc
« Reply #5 on: November 01, 2012, 09:50:42 AM »
Java jakaś chyba stara "build 1.6.0_35-b10", Win XP SP3, Chrome "Wersja 22.0.1229.94 m" - strzałki nie działają, tak samo jak ESC...

Offline hydro

  • developer
  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 496
    • View Profile
Re: Strzałki i Esc
« Reply #6 on: November 02, 2012, 11:06:42 PM »
U mnie też nie działają - Firefox 15.0.1, Java 1.6u29. Restarty, czyszczenie cache'a przeglądarki itd. - nie pomaga.

No więc zadziałało po zaktualizowaniu Javy. Fajne, chociaż nie zawsze wiem, jakie miasto oglądam ;-)

Offline troll

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
    • View Profile
Re: Strzałki i Esc
« Reply #7 on: November 02, 2012, 11:22:54 PM »
Fajne, chociaż nie zawsze wiem, jakie miasto oglądam ;-)

Faktycznie, brakuje nazwy miasta, była już chyba o tym mowa wcześniej

Offline Andurin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
    • View Profile
Re: Strzałki i Esc
« Reply #8 on: November 02, 2012, 11:51:27 PM »
Można byłoby umieścić nazwę miasta w miejscu zaznaczonym na żółto.

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
Re: Strzałki i Esc
« Reply #9 on: November 06, 2012, 02:56:34 PM »
To ja może jeszcze w temacie Strzałek i Esc... na Chrome + Linux mi ciągle nie działa :( Na Windows+Firefox już jest OK.

Liosan

Offline liosan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 585
  • Kataj
    • View Profile
Re: Strzałki i Esc
« Reply #10 on: November 14, 2012, 03:04:15 PM »
To ja może jeszcze w temacie Strzałek i Esc... na Chrome + Linux mi ciągle nie działa :(
Nie zaczęło działać :( Jak zacznie to dam znać, ale ewidentnie coś jest inaczej na Linuchu... to nie jest kwestia zmian, bo np. fortyfikację mam widoczną.

Liosan